Maa Maasta

Hankkeen tyyppi:
Tapahtuma

Hankkeen kuvaus:
Näyttely eri kulttuurien arkisista esineistä.

Etenemisvaihe:
Idea

Julkaisuvuosi:
2010

Yhteistyökumppanit:
Helsingin Juhlaviikot

Yhteyshenkilö:
Mikko Teerenhovi, toimitusjohtaja
puh. +358 50 538 7983
mikko@publicside.fi

Näyttely eri kulttuurien arkisista esineistä

Miltä tuoksuu eskimoiden kajakkipuu tai mistä materiaalista on valmistettu Masai-kansan viitta? Maa maasta -projektin idea on koota kattava otos eri alueiden artefakteja yhdeksi näyttelyksi. Globalisaation aikakaudella kulttuurien ominaispiirteet katoavat hiljalleen massatuotannon alle. Arvottamatta meneillä olevaa kehitystä millään tasolla Maa maasta -projekti pyrkii säilömään konkreettisia arkiesineitä ympäri maailman. Samoin kuin Huippuvuorille on koottu siemenet kaikista maailman viljelyskasveista, kootaan ”Nooan konttiin” eri alueiden kulttuuriperintöä.

Projekti toteutetaan hyödyntämällä yhtä merikonttia. Konttiin rakennetaan Suomessa tilat 200 laatikolle, jotka täytetään suomalaisilla tuliaisilla. Tämän jälkeen kontti lähtee kiertämään maailmaa ennalta määrätyn matkasuunnitelman mukaisesti kooten materiaalia eri puolilta. Kontin liikkeitä voi seurata internetissä ja samalla seurata reaaliaikaisesti konttiin kertyneitä esineitä. Kontin kuljettamiseen hankitaan yhteistyökumppaniksi kansainvälinen kuljetusyritys.

Kun kontti on kiertänyt maapallon ja materiaalit on koottu, tuodaan kontti takaisin Suomeen ja kerätyistä aineksista kootaan näyttely. Tämän jälkeen kontti voi lähteä kiertämään samaa reittiä uudelleen, esitellen syntynyttä näyttelyä. Kontti itsessään toimii tulevan näyttelyn alustana ja säilytyspaikkana.